wordpress counter

Што да направите со вишокот на вино?

Прво и основно место во кое виното треба да заврши е винската чаша. Но, понекогаш се случува да отвориме шише вино и да не го допиеме. Утредента е работен ден полн со обврски и виното останува во отворено шише.

Секако, така ќе загуби на квалитет, а веројатно по една недела нема да сакате да го пиете. Ние ви даваме предлог во таков случај – заледете го виното. Налејте го виното во сад за лед и ставете го во замрзнувач.

Секако, по замрзнувањето виното веќе не може да се пие, но можете да го искористите за готвење. Не мора да го одмрзнувате, туку коцките ледено вино ставете ги заедно со другите состојки и тие веднаш ќе се стопат. Во наредните период ќе претставиме неколку рецепти во кои може да се искористи заледеното вино.

Related Posts with Thumbnails