wordpress counter

Што треба да знаете пред да одите во продавница (1 дел)

Иако одењето во продавница со прехранбени производи или супермаркет сметаме дека е едноставна задача која треба да ја завршиме побргу, сепак, постојат правила и трикови кои ниту еден сопственик на ваква продавница нема да ви ги каже.

• Ако не сакате гужва, тогаш одете во шопинг од 18:00 до 21:00 часот, па и подоцна. Само 4% од луѓето купуваат во овој термин. Среда е ден кога има најмалку купувачи;
• Штандот со млеко е најдалеку од излезот на маркетот. Затоа, ако сакате да заштедите, одете право до штандот со млеко и потоа со затворени очи веднаш на каса. Во спротивно, бргу ќе ја наполните кошницата со производи;
• Некој плод на помело или авокадо сигурно повеќе стоел на полиците, во споредба со портокали или лимон. Поточно, обичните, секојдневни плодови имаат побрз обрт од егзотичните;
• Колку повеќе производи гледате, толку повеќе ќе купите. Затоа, полиците во супермаркетите се толку долги и преполни.

Related Posts with Thumbnails