wordpress counter

Што треба да знаете пред да одите во продавница (2 дел)

И во вториот дел од оваа статија ви предлагаме неколку совети и ви откриваме неколку тајни кои ниту еден сопственик на бакалница, маркет или супермаркет нема да ви ги открие.

• Сакате вработени со позитивен став? Тогаш, купувајте во продавници во кои персоналот има удел во распределба на профитот. Во такви продавници нормално е вработените да имаат попозитивен став;
• Прегледајте ги детално полиците. На подолните или на страничните рафтови има многу квалитетни производи, но нивните производители немаат доволно пари за да ги стават на најдобрите позиции. А и цените им се попристојни;
• Сите детски производи со шарени пакувања се наоѓаат токму во висина на нивното видно поле. Затоа, ако не планирате да им купите нешто, тогаш ставете ги во количката и возете ги. Едноставно, на таа висина, нема да го забележат маркетингот кој им е скриено наменет;
• Внимавајте на попустите. Ако ве привлече натпис со бројки, како на пример 3 за 100, тогаш сигурно ќе купите 30-100% повеќе отколку што сте планирале;
• Колку и да внимавате, 12% од тоа што сте го купиле ќе го фрлите.

    Related Posts with Thumbnails