wordpress counter

Видео: Како да излупите киви со помош на лажица?

Кивито е едно од највкусните овошја, со мека текстура и слатко-кисел вкус. Сепак, има еден проблем при неговото консумирање – неговата лушпа.

Ако ја лупиме на конвенционален начин, со помош на нож, фрламе еден дел од овошјето. За да не се случува тоа, ви предлагаме еден совет.

Станува збор за лупење на кивито со помош на лажица. Лупењето на овој начин е мошне едноставно. Имено, отстранете ги краевите на плодот и потоа внимателно внесете ја лажицата во кивито. Свртете еден круг со неа и извадете го плодот од лушпата.

За да ви стане појасно, погледнете го видеото:

Related Posts with Thumbnails