wordpress counter

Најнездравите пијалаци

Магазинот Men’s Health објави список на најнездрави пијалаци кои можат да се најдат во САД и низ продавниците во светот. Ние одбравме да ви претставиме 3 категории и најлошите пијалаци од секоја категорија.

Најлош енергетски пијалак

Име: Rockstar Energy Drink
Количина: 1 лименка = 280 калории и 62 гр шеќер, што е еднакво на 6 крофни полеани со шеќер

Овој застрашувачки пијалак има за 60% повеќе калории во споредба со Ред Бул и Монстер. Веројатно не ви е потребен совет што да одберете.

Најлоша вода

Име: Snapple Agave Melon Antioxidant Water
Количина: 1 шише 0.5 л = 150 калории и 33 гр шеќер

Ова е пример дека и оваа најважна течност може да се упропасти. А ние само сакаме 2 дела водород и еден дел кислород.

Најлошиот шејк

Име: Cold Stone PB&C
Количина: 720 мл = 2010 калории, 131 гр масти (68 гр заситени), 153 гр шеќер

Ова е вооедно и најнездравиот американски пијалак. Оваа количина и состојки се еднакави на 68 ленти сланина. Доволно е да се каже дека докторите не препорачуваат повеќе од 30 гр заситени масти дневно.

Related Posts with Thumbnails