wordpress counter

Нов тренд кај пијалаците – хибрид на пиво и вино

Производителот „Blue Moon Brewing Co.“ создаде прв хибриден пијалак од пиво и вино. Овој производ се пакува во вински шишиња, но не се смета за вино. Досега се создадени два хибридни пијалаци.

Едниот се нарекува „Proximity“ и е микс од пченично пиво и сок добиен од грозје од врстата „Совињон блан“. Вториот е фузија од пченично пиво со сок од грозјето „Каберне совињон“, а се нарекува „Impulse“.

Вкусот на овие пијалаци е поблизок до виното со оглед дека пивото учествува со помала количина. Од друга страна, пената го прави да има изглед поблизок до пивото. Содржината на алкохол е 8.5%, а во составот 51% од алкохолот произлегува од пченицата, а 49% од грозјето.

Related Posts with Thumbnails