wordpress counter

Совршено кафе

Совршено кафе

Повеќето од нас не можат да си го замислат почетокот на денот без кафе. Просечениот конзумент дневно внесува околу 280 мг кофеин, што одговара на... 

Најдовратниот ликер на сите времиња

Најдовратниот ликер на сите времиња

„Malört“ е убедливо најодвратниот ликер на сите времиња. Ни доаѓа од Шведска и е една варијација на ликерот „brännvin“ кој се добива од компири или... 

Пиење и чување на шампањ

Пиење и чување на шампањ

Како што е случај со многу алкохолни пијалаци, нивното несоодветно чување може да влијае на нивниот квалитет. Тоа се однесува и за шампањот, но...