wordpress counter

Подводен вински подрум

Во текот на 2013 година, во водите на Атлантскиот океан, ќе се отвори вински подрум кој ќе се наоѓа на оддалеченост од 150 метри од брегот и на длабочина од дури 1.000 метри.

За да се спречи плутените тапи да попуштат и да експлодираат поради големиот притисок, виното ќе се чува во сандаци од нерѓосувачки челик кој може да издржи висок притисок. Сандаците ќе бидат прицврстени за дното и ќе бидат опремени со камери и систем за нивно следење.

Клиентите во овој подводен подрум ќе може да чуваат вино и до 10 години, а секои 2 години ќе им биде овозможено дегустација, за може да се следи процесот на стареење.

Клиентите ќе стигнуваат во подрумот со помош на бродови и подводни роботи, а и покрај егзотичната локација, почетната цена на услугите чини само 17 евра.

Related Posts with Thumbnails