wordpress counter

Роби Вилијамс со Шардоне

ШАРДОНЕ НАЈДОБРО ОДИ СО МУЗИКАТА НА РОБИ ВИЛИЈАМС

Според истражувањата, виното повеќе се пие со одреден тип на музика. На пример, црното вино оди добро со Џими Хендрикс и со Ролинг Стоунс, додека белото вино со музиката на Роби Вилијамс или Kајли Миног.

Авторите на студијата предложуваат и конкретни песни за конкретен тип на вино. Имено, со „All along the watchtower“ на Џими Хендрикс, „Won’t get fooled again“ на Ху или „Honky tonk woman“ на Ролинг Стоунс, најдобро е да пиете Cabernet Sauvignon. Од друга страна, со Chardonnay одат поживи песни како „Rock DJ“ на Роби Вилијамс, „Spinning around“ на Кајли Миног или „Atomic“ на Блонди.

Вината од сортата Merlot најдобро ги надополнува музиката на Отис Рединг, особено „Sitting on the dock of the bay“.

Related Posts with Thumbnails