- Гурман™ - https://gurman.mk -

Денес се отвора првата американска слаткарница во Скопје

Денес, Скопје го добива првиот американски ресторан за колачи и торти направени според оригинални, традиционални американски рецепти. Место на настанот е Старата Скопска Чаршија, поточно – до Винаријата „Темов“.

Ресторанот се вика „К8“ (Кејт), а негов сопственик е Американката Катлин Вотли Бекју. Свеченото отворање е најавено за 13:30, а објектот ќе го отвори американскиот амбасадор Пол Волерс.

Значи, од денес, Скопје добива уште едно место каде ќе може да уживаме во вистински „мафини“, „браунис“, „кап кејкс“, чоколадни „кап кукис“ и ред други десерти.

Со среќа „К8“!