wordpress counter

FOOD, Inc.

Food, Inc. ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ

Food, Inc. (Храна ДОО) е документарен филм за тоа што ние всушност јадеме и зошто токму тоа го јадеме. Филмот е премиерно претставен пред неколку дена и го открива суровиот свет на меѓународните компании за производство на храна. Наместо да водат сметка за здравјето на луѓето и за природата, нивниот единствен мотив на постоење е профитот. Поради тоа, храната денес воопшто не е како што била некогаш.

Од друга страна, индустријата за храна вели дека филмот е преполн со полу-вистини, грешки и пропусти и сметаат дека цепкањето на оваа индустрија за сметка на мали фарми кои одгледуваат органска храна ќе доведе до огромно зголемување на цените на храната и нејзин недостаток и појава на глад.

Останува на нас да процениме што е подобро.
Погледнете ја најавата и секако не пропуштајте да го погледнете целиот филм.

Related Posts with Thumbnails