wordpress counter

Issey Miyake дизајнира за Evian

По одличните резултати од соработката со Пол Смит и Жан Пол Готие, Евиан продолжува по истиот пат. Овој пат Иси Мјаки е тој на кого му е доверена важна задача и голема одговорност – да дизајнира шише за една од најдобрите води во светот.

Дизајнот за шишето за оваа лимитирана серија продолжува онаму каде застанаа Смит и Готие – останува ултра стилизирано со современ, колористичен дизајн. Кон ова одлично се надополнува и името кое и е дадено на оваа серија, „Enjoy“.

Изборот падна на Мјаки поради неговата досегашна работа која секогаш била ултра модерна и авангардна, која никогаш не била и не е дел од сезонските краткотрајни трендови.

Related Posts with Thumbnails