wordpress counter

Нанотехнологијата чука на врата

Сладоледот е нашиот омилен десерт во текот на летните месеци. Замислете си жешко попладне покрај плажа и омилениот вкус на сладолед. Може ли храната да ни даде поголема сатисфакција за нашите сетила?

Вик Морис смета дека тоа е можно со помош на нанотехнологијата. Тој е дел од тимот кој работи на таканареченото менување на храната, со цел, по консумирањето да се продолжи траењето на ситоста без да се прејадеме. Токму сладолед кој ќе ве натера да мислите дека сте сити може да биде почеток на нова ера во исхраната.

Нанотехнологијата ветува сол која е посолена од веќе постоечката, маст која има помалку масти или зголемена нутритивна вредност на секојдневните продукти. Нано додадтоците во исхраната дури ќе делуваат и на борба против гладот и лошата исхрана во светот.

Related Posts with Thumbnails