wordpress counter

Охрид станува винска дестинација

Во рамки на проектот за изградба на мини винарии, во реонот на Охрид ќе се градат четири нови винарии кои треба да ја подобрат туристичката понуда на земјата и да отворат нови работни места.

Станува збор за земјиште со големина од 25.000 метри квадратни. Овие објекти треба да бидат дополнителна мамка за туристите кои сакаат да го посетат нашиот најпознат туристички центар. Изградбата на винариите треба да започне на почетокот на следната пролет.

Според информациите, во четирите нови винарии кои треба да направат бум на туризмот во Охрид треба да се вработат и нови 100-тина лица. Се надеваме дека овој проект ќе успее во целост, а Охрид ќе се најде на списокот на најпопуларни светски туристички дестинации.

Related Posts with Thumbnails