wordpress counter

Откриен рецепт против Алцхајмерова болест

Научниците велат дека пиењето кафе, чај, грицкање ореви, редовни вежби и сончање можат да ја спречат Алцхајмеровата болест. Имено, се покажало како точно дека пиењето шолја кафе или чај го намалува губењето на меморијата за 40%.

Според истражувањето на универзитетите во Калифорнија, луѓето постари од 65 години кои секој ден пијат чај покажуваат за 37% помали знаци на деменција во споредба со оние кои не пијат. Додека кај оние кои пијат кафе, тој процент е 20.

Од Алцхајмеровата болест може да ве спасат и оревите. Јадењето ореви драстично ја поправа способноста за учење и помнење. Додека оние кои редовно прават вежби имаат за 40% помали шанси да добијат Алцхајмерова болест.

Related Posts with Thumbnails