wordpress counter

Стратегија за развивање на гастрономскиот туризам во Македонија

Стратегија за развивање на гастрономскиот туризам во Македонија

Во рамките на развојот на туризмот кај нас, Владата најави проширување на списокот на угостителски објекти за исхрана. Имено, станува збор за нова... 

Ана Угарковиќ отвори ресторан во Загреб

Ана Угарковиќ отвори ресторан во Загреб

Пред речиси три месеци, Ана Угарковиќ (веројатно најпознатата Хрватка кај нас, поради емисијата за готвење „Кај Ана“) отвори сопствен ресторан... 

„Chill Can“ – лименка која сама се лади

„Chill Can“ – лименка која сама се лади

По 10 години развој и истражување кое ги започнал професорот по хемија и екологија, Роланд Клифт ја основал компaнијата „Chill Can“. Оваа компанија...