wordpress counter

Рене Реџепи по трет пат на врвот

Рене Реџепи по трет пат на врвот

Македонскиот славен готвач Рене Реџепи, не размислува да го напушти врвот на светската гастономија. Имено, неговиот ресторан „Нома“ во Копенхаген,... 

Кавга за сладолед во Европскиот Парламент

Кавга за сладолед во Европскиот Парламент

Деновиве, Европскиот Парламент беше средиште на една навистина необична расправа. Имено, една група на парламентарци, на чело со италијанецот... 

Кавга помеѓу Австрија и Словенија поради колбаси

Кавга помеѓу Австрија и Словенија поради колбаси

Иако овие две земји најчесто се во судир поради словенечкото малцинство во Австрија, овојпат причината за кавга е храна. Или поточно, станува збор...