wordpress counter

Прво чоколадо кое не се топи

Прво чоколадо кое не се топи

Ирската компанија „The In Thing“ произведе и веќе лансираше на пазарот чоколадо кое не се топи при зголемени температури. Станува збор за „MAGIC CHOC“,... 

„Комерцијална банка“ го блокираше „Свислајон Таково“

„Комерцијална банка“ го блокираше „Свислајон Таково“

Сметката на компанијата за производство на кондиторски производи „Свислајон Таково“ е блокирана од страна на српската „Комерцијална банка“,... 

Откриена е најстарата винарија!

Откриена е најстарата винарија!

Според последните архелошки испитувања, виното се пие повеќе од 6.000 години. Првата винарија во светот најверојатно постоела во Ерменија, во пештерите...