wordpress counter

„Бонум“ инвестира преку 800.000 евра

„Бонум“ инвестира преку 800.000 евра

Конзервната компанија „Бонум“ доби 400.000 евра од ИПАРД програмата за кофинансирање на набавка на нова опрема за производство и преработка на... 

„Виталија“ ги освојува Турција и Скандинавија

„Виталија“ ги освојува Турција и Скандинавија

Македонската компанија за производство на здрава храна, „Виталија“, објави дека започнува извоз во Шведска и Финска, а во подготовка е извоз... 

Две години со Гурман™

Две години со Гурман™

Деновиве, Гурман™ наполни две години. Цели 735 денови на секојдневно уживање во храната и рецептите, грижа за здравјето, совети, пијалаци и нови...