wordpress counter

Македонскиот пазар на слатки производи вреди 93 милиони долари

Македонскиот пазар на слатки производи вреди 93 милиони долари

Македонскиот пазар на колачи и слатки производи вреди 93 милиони долари. Годишно се произведуваат 33.000 тони слатки производи, од кои 22.000 тони се... 

Кражба на 21 тон сирење

Кражба на 21 тон сирење

Во Илиноис, САД, се случи една навистина несекојдневна кражба. Станува збор за кражба на 21 тон сирење која ја направил Венјамин Балика (34) од едно... 

Ориз со човечки гени

Ориз со човечки гени

И покрај силните негодувања, Министерството за земјоделство на САД даде одобрение за насади на генетски модифициран ориз кој ќе содржи и протеини...