wordpress counter

„Дукат“ ја презеде „Љубљанска млекарница“

„Дукат“ ја презеде „Љубљанска млекарница“

Најголемиот хрватски производител на млеко и млечни производи, „Дукат“, го презеде управувачкиот пакет акции во „Љубљанска млекарница“ која... 

Две нови врсти на грозје

Две нови врсти на грозје

На неодамна одржаната конференција на винската индустрија во Њујорк беа претставени две сосема нови врсти на гројзе наречени „Arandell“ и „Aromella“.... 

Нова винарница во Тиквешко

Нова винарница во Тиквешко

Во росоманското село Трстеник, компанијата АД „Гоце Делчев-Тиквеш“ започна со изградба на нова винарница. Станува збор за винарска визба со капацитет...