wordpress counter

Сладолед од кој може да се опиете

Овој сладолед содржи вино од чија количина навистина може да се опиете. Станува збор за производот „Wine Ice Cream“ на производителот „Mercer’s“. Со оглед дека има вкус на сладолед, виното помалку ќе го почувствувате, но набрзо може да почувствувате дека сте се поднапиле.

Интересно е дека ова не е прв сладолед на база на вино, но е прв кој има 5% алкохол во себе. Се произведува во 6 вкуса: вишна Мерло, чоколaдо Каберне, праска Зинфандел, Порто, малина Шардоне и Ризлинг.

Цената за пакување од 500 милилитри е 300 денари, а можете да го консумираат само постари од 18 години.

Related Posts with Thumbnails