wordpress counter

Сладолед за кучиња

Минатиот месец, за прв пат, по улиците на Лондон се појави комбe со организирана продажба на сладолед. И ова немаше да биде вест, ако тој сладолед не беше наменет за нашите домашни миленичиња – кучињата.

Имено, во лондонскиот Regent’s Park се продава сладолед со вкус на пилешко месо или шунка и секако традиционалниот сладолед од ванила, посипан со дробени кучешки колачиња.

Тим од стручни лица работеше на откривање на најдобрата комбинација од темература, текстура и вкус на сладоледот, со цел производот да биде комплетно сигурен и вкусен за миленичињата.

Цената е околу 70 денари, а првите резултати покажуваат дека кучињата просто го обожуваат сладоледот. Интересно е, според зборовите на сопственикот, дека овој производ може слободно да го консумираат и луѓето.

Related Posts with Thumbnails