wordpress counter

Трезни за неколку секунди

Професорите Јунфенг Лу и Ченг Џи од Универзитетот во Лос Анџелес успеале да развијат инјекција која може да ве отрезни за само неколку секунди. Тие веруваат дека ова нивно откритие ќе овозможи откривање на една цела нова генерација на лекови.

Лекот е сè уште во фаза на експериментирање, но резултатите кај лабораториските глувчиња се покажале многу ефикасни. Имено, тие вбризгувале нанокапсули кои содржат два ензима. Според нив, тоа е исто како во вашиот стомак да имате милиони клетки на црниот дроб кои помагаат да се разгради алкохолот.

Тестирањата се во рана фаза и лекот не е подготвен за користење од страна на луѓето, но според истражувачите негова крајна форма ќе биде апче кое ќе биде лесно за употреба.

Related Posts with Thumbnails