wordpress counter

10-те најжешки мажи во индустријата за храна во 2011 година

Пред неколку дена го објавивме списокот на 10-те најжешки жени во светот на храната за 2011 година. Сега, не би било во ред, особено за женскиот дел од нашата публика, да не го објавиме и списокот со мажи. Замислете згоден маж кој знае да готви. Еве ги 10-те најдобри во светот според „Slashfood“.

10. Гордон Ремзи
Ресторани: „Gordon Ramsay at the London“, „Maze“, „The London Bar“
ТВ емисии: „Kitchen Nightmares“, „MasterChef“

9. Боби Флеј
Ресторани: „Bar Americain“, „Mesa Grill“, „Bobby’s Burger Palace“
ТВ емисии: „Throwdown! with Bobby Flay“, „Grill it! with Boby Flay“, „Iron Chef America“

8. Том Коликио
Ресорани: „Craft“, „Craftbar“, „Craftsteak“
ТВ емисии: „Top Chef“

7. Роко ди Спирито
Книги: „Now Eat This!“
ТВ емисија: „Rocco Gets Real“

6. Тајлер Флоренс
Ресторани: „Wayfare Tavern“
ТВ емисии: „Tyler’s Ultimate“

5. Куртис Стоун
Книги: „Relaxed Cooking with Curtis Stone: Recipes to Put You in My Favorite Mood“
ТВ емисии: „Top Chef: Masters“, „Cooking with Curtis Stone“

4. Џејми Оливер
Книги: „Jamie’s 30 Minute Meals“, „Jamie at Home“
ТВ емисии: „Jamie’s Food Revolution“

3. Ерик Рипер
Ресторани: „Le Bernardin“, „10 Arts Bistro & Lounge“, „Westend Bistro“
ТВ емисии: „Avec Eric“, судија во „Top Chef“

2. Ентони Бурден
Ресорани: „Brasserie Les Halles“
ТВ емисии: „No Reservation“, судија во „Top Chef“

1. Рут Бурден
Славен поради комбинирањето на твитовите на Рут Рејчел и умот на Ентони Бурден.

Related Posts with Thumbnails