wordpress counter

10-те најжешки жени во индустријата за храна во 2011 година

Жените се дел од индустријата за храна. Без оглед дали имаат своја тв емисија, пишуваат книги за готвење, водат блогови или портали, тие се одлични во она што го работат. Освен што уживаат во приготвување на храна, овие 10 жени според „Хафингтон Пост“, имаат уште една особина – сексапилот.

10. Марсела Ваљадолид
ТВ емисии: „Mexican Made Easy“
Книги: „Fresh Mexico“

9. Рејчел Реј
ТВ емисии: „The Rachael Ray Show“, „30 Minute Meals“, „Week in a Day“
Книги: „Look and Cook“, „The Big Orange Book“, „Rachael Ray 365“

8. Сандра Ли
ТВ емисии: „Sandra’s Money Saving Meals“, „Semi-Homemade with Sandra Lee“
Книги: „Semi-Homemade the Complete Cookbook“, „128 Quick-to-Cook Meals“

7. Кејси Томпсон
Ресторан: „Brownstone Restaurant & Lounge“
ТВ емисии: „Top Chef“ (Season 3 и „Top Chef: All-Stars“)

6. Гејл Симонс
Едиторијал: Уредник на специјалнит проекти во „Food & Wine“
ТВ емисии: жири во шоуто „Top Chef“, водител на „Top Chef: Just Desserts“ и водител на „Pantry Project“ на „ KitchenDaily“.

5. Кет Кора
Ресторан: „Kouzzina“
ТВ емисии: „Iron Chef America“
Книги: „Cooking from the Hip“, „Cat Cora’s Classics with a Twist“

4. Џада де Лаурентис
ТВ емисии: „Everyday Italian“
Книги: „Everyday Italian“, „Giada at Home“, „Giada’s Kitchen: New Italian Favorites“

3. Падма Лакшми
ТВ емисии: домаќин на „Top Chef“
Книги: „Easy Exotic“, „Tangy Tart Hot and Sweet“

2. Најџела Лосон
ТВ емисии: „Nigella Express“
Книги: „Nigella Express“, „Nigella Kitchen“

1. Џејден Хеар
Блог: „Steamy Kitchen“
Книги: „The Steamy Kitchen Cookbook“

Related Posts with Thumbnails