wordpress counter

Џејми Оливер стана готвач на фановите на „Манчестер Сити“

Славниот англиски готвач Џејми Оливер потпиша 5-годишен договор со кој тој е одговорен за храната која ќе се служи на стадионот на „Манчестер Сити“ во текот на фудбалските натпревари.

Имено, неговата кетеринг компанија „Fabulous Feasts“ ќе им служи храна на преку 50.000 гледачи за време на натпреварите. Договорот започнува да важи од јули годинава.

Останува да видиме дали фановите на другите фудбалски клубови ќе продолжат да одат во рестораните на Џејми или ќе ги бојкотираат поради неговата поврзаност со еден фудбалски клуб. Што и да се случи, сепак, ова ќе биде запомнето како прв пример на поврзаување на спортот, славните личности и храната.

Related Posts with Thumbnails