wordpress counter

Филм: „A Place at the Table“

„A Place at the Table“
Режија:
Кристи Џејкобсон, Лори Силвербуш
Улоги: Џеф Бриџис, Том Коликио, Кен Кук

Филмот „A Place At The Table“ го направи истата екипа која работеше и на светски популарниот филм „Food, Inc“, кој беше номиниран и за „Оскар“. Премиерата на „A Place At The Table“ во кино салите се случи минатиот месец, од кога е достапен и на „iTunes“.

Филмската приказна оди чекор понатаму. Имено, сега се зборува за гладот во САД од кој патат 50 милиони граѓани, иако земјата има капацитети да ги нахрани сите жители. Филмот го следи и животот на вработена мајка на две деца во Филаделфија и на еден студент во руралните делови на Колорадо во нивната секојдневна битка да обезбедат доволен внес на дневни калории.

Овој филм открива уште еден важен факт – од моментот кога се кратат буџетските средства за помош во храна за сметка на наоружувањето, бројот на гладни во САД пораснал од 10 на 50 милиони гладни во период од 40 години. Дефинитвно филм кој треба да се погледне.

Related Posts with Thumbnails