wordpress counter

Гратис книга за готвење од Марта Стјуарт

Сателитското радио Сириус е едно од ретките кое во својата програма одвојува посебно место за храната и во чија програма учествуваат врвни светски готвачи. Помеѓу гостите се нашле и Марта Стјуарт, Мајк Милс, Тим Лав и Елизабет Кармел. Повеќето од нив се врвни мајстори на скарата.

Токму вчера, 24 мај, на програмата на Сириус имаше 10 часовен кулинарски маратон со Марта Стјуарт. Водителката и другите гости споделија со нас бројни совети, трикови, рецепти и одговараа на прашања на слушателите, токму на прагот на сезоната на скара. Помеѓу гостите беа и Френк Стит, кој е познат готвач и писател, Џон Стејџ – сопственик на голем број ресторани со скара, Кени Галаган, водителот Стивен Рајхлен и Семјуел Мерит – основачот на Цивилизацијата на пивото.

Како подарок за сите вљубеници во храната, ви ја претставуваме оваа книга-готвач на Марта Стјуарт во електронска форма. Се состои од 4 поглавја кои се поделени во четири категории и тоа: салати, предјадења, главни јадења и десерти и пијалаци.

Книгата може да ја симнете тука.

Related Posts with Thumbnails