wordpress counter

Инфографика: Најдобрата храна според „Pinterest“

Pinterest“ е социјална мрежа која веќе некое време е навистина „ин“, а веќе претпоставувате дека најбараните пинови се токму оние кои се однесуваат на храната.

Како што секогаш се случува во светот на социјалните мрежи, се најде еден доброволец кој се посветил на анализа на пиновите и се обидел да го синтетизира интересот на корисниците.

Интересната инфографика која „JoshD“ ја направил, покажува дека прехранбените навики на корисниците на „Pinterest“ не се претерано здрави, затоа што пирамидата на исхрана изгледа спротивно од онаква каква што треба да е.

Подолу е инфографиката, погледнете ја и разгледајте ги овие навистина интересни податоци за љубителите на храната:

Related Posts with Thumbnails