wordpress counter

Книга: „Blood, Bones and Butter“

Blood, Bones and Butter
Автор:
Габриела Хамилтон

Оваа книга следи едно неконвенционално патување низ многу кујни. Буквално секаде каде што се нашла Габриела Хамилтон. Од кујната на нејзината мајка во детството, кујните на Франција, Турција и Грција, преку кетеринг фирми, кујната во нејзиниот ресторан „Prune“, па сè до италијанската кујна на нејзината свекрва.

„Blood, Bones and Butter“ е вистинска лирика. Хамилтон раскажува со невообичаена искреност, хумор, страст и храброст. Интимна приказна која е деби на еден неверојатен литературен талент.

А, сѐ започнува далеку во детството. Во тоа време нејзините родители правеле големи забави на кои присуствувале и преку 100-тина пријатели и роднини. Таа постојана миризба на печено јагнешко месо, јаболка печени на дрва и маринадата од лук и рузмарин ќе ѝ станат важни колку и мирисот на нејзината кожа…

Related Posts with Thumbnails