wordpress counter

Книга: „Чоколадо“ – прирачник за уживање во чоколадото

Чоколада
Автор: група автори
Издавач: „Плато“, Србија

Луксузната книга „Чоколадо“, со својот дизајн потсетува на едно големо чоколадо. Има сребрен корици, како станиол во кој се витка чоколадото. Во исто време, нѐ мами и да читаме и да каснеме од една од најубавите слатки работи на светот.

Покрај големиот број квалитетни фотографии, книгата пренесува и важни и интересни информации за чоколадото, неговата историја, хранливите состојки, производството, приказни за историски личности кои уживале во овој деликатес.

Секако, тука се и рецептите за чоколадни торти, колачи и пијалаци. Покрај тоа, во оваа книга ќе пронајдете рецепти и за солени јадења комбинирани со чоколадо. На крајот, се наоѓа и богат речник на термини кои се однесуваат на чоколадото.

Related Posts with Thumbnails