wordpress counter

Книга: „Готвач за 4 часа“

„The 4-Hour Chef“
Автор:
Тимоти Ферис
Издавач: „New Harvest“

Оваа книга не е обичен готвач, туку еден голем рецепт од 672 страници кој ќе ве воведе во светот на брзото учење на нови знаењa и кулинарски вештини. Поточно, оваа книга е книга за сите оние кои не ги сакаат книгите готвачи.

Содржи совети од многу светски познати готвачи, професионални спортисти, модели и шаховски генијалци. Тие ќе се обидат да ве научат како шест месеци учење да се сместат во 48 часа, како храната да ја искористите за заведување, како да добиете ВИП третман во рестораните и баровите, како храната да ви стане стил на живот, како слободно да јадете и добро да изгледате и ред други интересни работи.

Инаку, Тимоти Ферис го нарекуваат „Супермен на Силиконската долина“. Тој е еден од најиновативните претприемачи и највлијателна личности во дигиталниот свет за 2012 година. Иако нема големо гастрономско искуство, тој е мајстор на брзото учењето, вештина која е опишана и во оваа книга.

Related Posts with Thumbnails