wordpress counter

„Ленинада“ – сода во советски стил

„Ленинада“ е руска сода, но произведена во советски стил. Таа се продава веќе неколку години. Има црвенкасто-розова боја и има вкус на лимонада. Според познавачите, одлично се комбинира со сендвичи со пилешко или мисиркино месо.

На самото пакување има советска ѕвезда-петокрака, како и славните срп и чекан, обележја на социјалистичкиот систем. Засега може да се купи на неколку веб страници, по цена од 35 денари.

Related Posts with Thumbnails