wordpress counter

Најскапите јагоди со шлаг на светот

Дали сте подготвени да платите 650 евра за порција на јагоди со шлаг? Еден бар во Манчестер се надева дека ќе го направите тоа. Главниот готвач во барот се потрудил да го собори светскиот рекорд за најскапа верзија на овој десерт.

Како овој десерт ја достигнал оваа сума? Имено, ова дело на готвачот Џеспер Конран се сервира во кристална чинија која чини 200 евра. Чинијата можете да ја понесете дома. Самиот десерт содржи мус од шампањот „Pommery cuvee Louise“ од 1999 година, кој чини неверојатни 930 евра по шише.

Покрај тоа, има и топка сладолед од мандарина, тенки листови карамел кои се тука поради текстурата и совршено зрели јагоди. Би порачале ли ваков десерт?

Related Posts with Thumbnails