wordpress counter

Порцеланско шише за „Џони Вокер“

Неодамна, во Шангај се отвори специјална „Johnnie Walker House“. Концептот го создадоа креативната агенција „LOVE“ и сингапурското студио за внатрешен дизајн „Asylum“. Просторот содржи бројни инсталации, создадени за да промовираат патување на гостите низ историјата на овој познат виски бренд.

Како дел од ова интересно искуство, создадени се и порцелански шишиња за виски. Ги креираше лондонскиот дизајнер Крис Мартин. Овие шишиња, заедно со статуите, ѕидовите и другите предмети во просторот, го раскажуваат патувањето на вискито од Шкотска до Кина.

Ве оставме да уживате во прекрасниот простор и креациите кои ги поттикунува „Johnnie Walker“:


Related Posts with Thumbnails