wordpress counter

Сендвич уметност

Британи Пауел неодамна го претстави нејзиниот проект „Sandwich Artist“, со кој настојува да им оддаде почит на бројни автори како Џексон Полок, Пит Мондријан, Џорџија О’Киф, Марк Ротко, Демијан Хирст, Жан Клод и ред други.

Инаку, станува збор за серија на фотографии со сендвичи, кои по својот изглед асоцираат на работата или делата на претходно наведените познати автори. Идејата е одлична, а за волја на вистината, ние во Гурман™ уживавме во оваа чиста естетика.

Погледнете ја подолу колекцијата од овие вкусни фотографии:

Related Posts with Thumbnails