wordpress counter

Вистинското потекло на пицата?

Република Кореја конечно реши да проговори и да го разјасни спорот што постои околу потеклото на пицата. Денес, во нашата свест, длабоко е врежан фактот дека пицата ја направиле италијанците. Но, корејците конечно собраа сила да ги презентираат нивните докази дека пицата всушност за првпат е направена во Кореја.

На видеото подолу ќе можете да ги видите сите докази дека можеби корејците се во право и дека италијанците во најмала рака би требало да им се извинат за крадење на нивната историја. Ова видео дава одговор на прашањето: дали Марко Поло бил крадец?

Еден професор, еден блогер, еден сопственик на пицерија, еден будист и еден член на кулинарскиот центар на Кореја, се обидуваат да ја откријат вистината пред светот.

Related Posts with Thumbnails