wordpress counter

8 топ тајни за слабеење (1 дел)

Различни нации во светот, на различен начин се борат против дебелината и вишокот килограми. Ние ви ги откриваме топ тајните кои ќе ви помогнат да изгледате како што посакувате.

Престанете со јадење пред да се почувствувате сити
Ова е посебно карактеристично за јапонците. Го нарекуваат хара хачи бу – „јади додека не се почувствуваш 80% сит“. На тој начин, му оставаме време на мозокот да сфати дека сте се сити пред да се прејадете.

Здрави масла
Здравите масла како маслиновото и она од репа го прават зеленчукот повкусен и тоа ќе направи да консумирате повеќе од него. Многу подобро отколку да се консумираат други видови храна.

Избегнувајте други активности кога јадете
Возење автомобил, гледање телевизија, читање весници или списанија – сите овие активности заборавете ги додека јадете. Во спротивно, секогаш ќе изедете повеќе од што е потребно и ќе ја зголемувате телесната тежина без да забележите.

Движење
Луѓето во азиските земји, Франција и медитеранските земји се витки поради тоа што се многу активни. Не поради тоа што поминуваат часови и часови во вежбални, туку дека постојано се движат.

Related Posts with Thumbnails