wordpress counter

Агресивниот канцер не сака растенија и плодови

Веганите и вегетаријанците промовираат стил на исхрана која подразбира да не се консумира месо и производи од месо. Најновите истражувања го потрекпуваат нивниот избор, кој вклучува овошје, зеленчук, растенија и чај.

Имено, едно истражување организирано од „Arnold School of Public Health“, покажува дека внесувањето на поголеми количини флавоноиди може да го намалат ризикот од агресивен рак на простата и неколку други типови на рак.

Во истражувањето учествувале преку 10.000 жени и мажи. Резултатите покажуваат дека оние кои консумираат флавоноди (растенија, овошје и зеленчук) многу поретко заболуваат од срцев удар, мочен удар, астма, рак на белите дробови и дијабетес.

Интересно е дека внесувањето на овие плодови во исхраната може да го намали ризикот од агресивен канцер за 40% кај мажите и 35 % кај жените.

Related Posts with Thumbnails