wordpress counter

Диетите и болестите

ДИЕТИТЕ И БОЛЕСТИТЕ

Според истражувањата направени во Австралија, неадекватните диети, направени во погрешен момент може да предизвикаат ризик од развој на болести како што се настинката и грипот. Компанијата која ги финансираше истражувањата веќе подготви кампања за едукација на луѓето околу опасностите кои произлегуваат од неадекватните диети.

Оваа кампања се фокусира на јаглехидратите, односно ги обесхрабрува диетите кои содржат ниско ниво на јаглехидрати, што го ослабува имунолошкиот систем на организмот.

Хранливите делови на житните култури, вклучително и фитонутритиентите, како и антиоксидансите кои можат да се најдат во големи количини во лебот од ’рж ја помагаат борбата против слободните радикали и на тој начин ни даваат дополнителна заштита.

Related Posts with Thumbnails