wordpress counter

Како до правилна диета (2 дел)

Во претходниот дел укажавме на 4 важни совети кои треба да се применуваат ако сакаме диетата да ги даде резултатите. Сега ќе го надополниме тој список на совети.

Направете малата порција да ви стане секојдневие
Кога ќе нарачувате или купувате храна, земете од оние кои се помали по обем или имаат помалку калории. Исклучок од ова правила се салатите без масти.

Колачи и сладолед
Обидете се да купите сладолед или колач кои се по едно парче во пакување. Во спротивно не ви бегаат вишокот килограми.

Прочитајте ја декларацијата
Многу пакувања изгледаат како да се за еден, а во суптина содржината одговара на две или три лица. Затоа, посебно внимание посветите на нутритивните вредности на декларацијата или пакувањето.

Остатокот од храна
Соберете го остатокот на храна пред да го изедете. Имајте при раце сад во која ќе ја ставите преостаната храна. Во спротивно, сигурно ќе ја изедете.

Related Posts with Thumbnails