wordpress counter

Корисни трикови за вашето здравје (2 дел)

Во првиот дел од статијата откривме 5 трикови кои треба да ги запаметиме, бидејќи имаат големо значење на нашето здравје. И во оваа статија продолжуваме да ги набројуваме триковите кои ќе ни помогнат да се чувствуваме добро.

Активност
Бидете активни. Со мирно седење се трошат само 33 калории за 15 минути, додека со брзо одење дури 108 калории за истото време.

Шопинг
Никогаш не одете да купувате храна гладни. Ќе купите многу повеќе храна одошто треба и нормално потоа ќе ја изедете.

Јаткасти плодови
Купувајте јаткасти плодови во лушпа. На тој начин ќе ви треба повеќе време за да изедете помалку.

Супа
Ако изедете чинија супа, тоа ќе ве засити како да сте изеле парче пилешко месо.

Пилешко наспроти свинско месо
Ако изедете оброк со 170 гр свинско месо, ќе внесете 404 калории. Доколку изедете 170 гр пилешки гради, на пример, ќе внесете само 246 калории.

Related Posts with Thumbnails