wordpress counter

Лекови на природна база (1 дел)

Со илјадници години, природните лекови се дел од нашето секојдневие и одлично дополнување на медицината во лекување на заболувањата. Кашлица, болки во грлото, температура, се само дел од болестите кои може да се излечат на овој начин. Во овој текст ќе ви претставиме неколку лекови на природна база, кои можат да ви бидат од помош.

КАШЛИЦА И СУВО ГРЛО
Сладунец или ликорис е нешто што се користи со векови како лек кој помага во ослободување од состојба на незаинтересираност и неволност. Но, во комбинација со бел слез го намалува кашлањето и го омекнува сувото грло. Сирупот од бел слез и сладунец е особено добар при сува кашлица.

КАСНУВАЊЕ ОД ИНСЕКТИ
Каснувањата од инсекти предизвикуваат моментално црвенило, оток и чешање. Местото каде е каснувањето ќе го смирите со помош на т.н банани за печење (зелена банана), кои имаат и антивоспалителни и антиалергенски својства.

Related Posts with Thumbnails