wordpress counter

Најдобрите нутритивни продукти

ЛОСОСОТ НУТРИТИВНО НАЈДОБАР

Во оваа група, според нутриционистите од Њујорк, влегуваат лососот, зобот, боровинките и млечните производи. Лососот поради омега – 3 масните киселини се наоѓа на врвот на најдобри хранливи продукти, велат стручњаците за исхрана од главниот град на светот.

На второ место се наоѓа зобот, кој содржи прехранбени влакна кои помагаат при снижување на нивото на холестерол во организмот. Третото место го заземаат боровинките поради богатството со антиоксиданси. Млечните производи се закитија со четвртото и петтото место и тоа: немасниот јогурт и јогуртот со пробиотици.

Related Posts with Thumbnails