wordpress counter

Сѐ за витамините: Витамин Ц

Сѐ за витамините: Витамин Ц

Витаминот Ц, или уште попознат како аскорбинска киселина, е веројатно еден од најпознатите витамини. Најчесто, веднаш асоцира на цитрусните овошја... 

Болести: Дијабетес (1 дел)

Болести: Дијабетес (1 дел)

Од денес започнуваме со серијал во кои ќе претставуваме болести кои се потенцијално опасни по нашето здравје. Со оглед дека голем дел од причините,... 

Колку е точно дека производот „не содржи глутен“

Колку е точно дека производот „не содржи глутен“

Глутенот е протеин кој се додава во многу производи, за да се постигне нивна цврстина и еластичност. Го содржат речиси сите производи кои ги купуваме...