wordpress counter

Нов водич на „Харвард“ за здрава исхрана

Нов водич на „Харвард“ за здрава исхрана

Експерите за нутриционизам на „Harvard School of Public Health“ создадоа нов водич за здрава исхрана. Во продолжение следуваат најважните точки од таканаречната... 

Агресивниот канцер не сака растенија и плодови

Агресивниот канцер не сака растенија и плодови

Веганите и вегетаријанците промовираат стил на исхрана која подразбира да не се консумира месо и производи од месо. Најновите истражувања го потрекпуваат... 

Зошто жалфијата треба почесто да се користи?

Зошто жалфијата треба почесто да се користи?

Жалфијата е едно од обележјата на Медитеранот, растение со изразено лековити својства, кое се користи веќе илјадници години. Можеби оттаму доаѓа...