wordpress counter

Топ листа на здравјето

ТОП ЛИСТА НА ЗДРАВА ХРАНА

Научниците од престижниот Јеил Универзитет, објавија водич за купување во маркетите и продавниците за храна. По двегодишно комплетно испитување на пазарите, луѓето успеале да направат список на продуктите и нивно рангирање според хранливите вредности, притоа за секој давајќи оцена од 1 до 100. Најверојатно претпоставувате дека зеленчукот и овошјето имаат највисоки оценки, а дека белиот леб и газираните пијалаци се заковани на дното на табелата.

БЕЛА ЛИСТА НА ЗДРАВА ХРАНА

ЦРНА ЛИСТА НА ЗДРАВА ХРАНА

Related Posts with Thumbnails