wordpress counter

Вежби кои согоруваат најмногу масти

Со оглед дека процесот на вежбање е неизоставен дел од секоја програма за намалување на тежината, ви претставуваме пет системи на вежбање кои согоруваат најмногу масти.

ПИЛАТЕС
Систем од кондициони вежби кој вклучува свиткување, наведнување, истегнување и тежина, со користење на посебна опрема. Се фокусира на флексибилност на абдоминалниот дел.

Согорени калории за половина час вежбање: 97
Бенефит: ја подобрува цврстината на држењето и на кардио системот.

КРУЖЕН ТРЕНИНГ
Комбинација од аеробик и тренинг на издржливост со различна опрема, креиран со цел да се постигне зајакнување и зголемување на цврстина, кондиција, брзина и сила.

Согорени калории за половина час вежбање: 256
Бенефит:
одлични кардио вежби, со пауза од најмногу 30 секунди помеѓу секое движење.

Related Posts with Thumbnails