wordpress counter

Зошто најмногу брза храна јадеме навечер

Луѓето од различни делови на светот јадат различна храна, но според податоците собрани од апликациите за следење на исхраната, кога е во прашање брзата храна, тогаш постои нешто заедничко за сите.

Апликацијата „Eatery“ им овозможува на корисниците да бележат што изеле. Врз основа на податоци за преку 500.000 оброци во 50 земји, можеме да заклучиме дека утрата ги започнуваме со здрава исхрана, а навчер најчесто завршуваме со фаст фуд.

Според стручните лица причината е во слабеењето на нашата волја во текот на денот. Според нив, со секој поминат час нивото на здравата храна која ја консумираме се намалува за индекс 1,7. Без оглед каде живееме. Како минува денот, поради бројните обврски, нашата волја слабее и навечер веќе се препуштаме на „уживањето“ во брзата храна.

Related Posts with Thumbnails